Hírek - Dr. Kovács József

A Erkel Ferenc multifunkcionális térségi közösségi központ beruházása munkahelyteremtés szempontjából is jelentős

A Erkel Ferenc multifunkcionális térségi közösségi központ beruházása munkahelyteremtés szempontjából is jelentős
Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, dr. Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert és Kónya István alpolgármesterek, , Megyeri Sándor, a mérnöki osztály vezetője és Katona Katalin, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatót tartottak az Erkel Ferenc Művelődési Házban.

A sajtótájékoztató témája az volt, hogy 473.646.500 Ft támogatással valósulhat meg az „Erkel Ferenc multifunkcionális térségi közösségi központ kialakítása” című pályázat. Dr. Kovács József szerint a beruházás a munkahelyteremtés szempontjából is jelentős. Az országgyűlési képviselő végül megjegyezte, mivel a pályázat támogatása 100 százalékos intenzitású, rendkívül nagy versengés folyt annak elnyeréséért. Végül három olyan pályázó akadt, amely sikeresen vette az akadályokat, s ezek között szerepel Gyula városa is.


Erkel Ferenc Művelődési Ház

Támogatással valósulhat meg az „Erkel Ferenc multifunkcionális térségi közösségi központ kialakítása” című pályázat
Mint elhangzott, az építkezés egy héten belül kezdetét veheti, hiszen az előzetes munkálatok során a feltételes közbeszerzési eljárások is lezajlottak. A beruházás a legfelső szinten egy nyolcállomásos internetelérhetőséget, az épületegyüttes egészében pedig ingyenes wi-fi elérhetőséget biztosít. A színházterem új széksorokat kap, mely révén komfortosabbá válhat a nézőtér. Ez 50 fővel csökkenti a férőhelyek számát, ám még így is ez marad a megye legnagyobb befogadóképességű színházterme. Az oldalfalak piros műbőrborítása eltűnik. Az új belsőépítészeti kialakítást a modern fény- és hangtechnikai eszközök beszerelése is indokolja. Emellett a színpadtechnikai eszközök, valamint a fény- és hangtechnika vezérlése is megújulhat.


-csa-

Forrás: Gyulai Hírlap