Hírek - Dr. Kovács József

A gyulai Almásy-kastélyban ismét lesznek ünnepek

A gyulai Almásy-kastélyban ismét lesznek ünnepek
A „Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban – A gyulai Almásy-kastély évszázadai” (DAOP-2.1.1/G-11-k-2012-0001) című projekt alapkő letételének ünnepségén,  Gyulán  dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Dr. Görgényi Ernő polgármester mondott beszédet.
Dr. Kovács József beszédében köszönetét fejezte ki az országos politika, illetve a kormány felé, amiért támogatták a projekt megvalósulását. Az Új Széchenyi Terv keretében Gyula városának lehetősége nyílik arra, hogy egy két és félmilliárd forintos összköltségvetésű, a kormány által kiemelt turisztikai projekt valósulhasson meg a városban.Lázár János tette le a gyulai Almásy-kastély alapkövét

Tudatos előkészítés, a szakmai szervezetekkel való szoros együttműködés, valamint különböző szintű döntéshozó szervezetek összefogása meghozta gyümölcsét. A MNV Zrt. műemlékvédelmi szakemberekkel lefolytatott tárgyalások után a város megfelelő üzemeltetési javaslattal kiegészített hasznosítási tervet készíttetve kérhette és meg is kapta  a kastély egészének vagyonkezelői jogát.

Gyula

 

Megkezdték a gyulai Almásy-kastély felújításátA gyulai Harruckern–Wenckheim–Almásy-kastély látogatóközpontjának kialakítása 1 995 000 000 Ft támogatásban részesül, mely a legnagyobb támogatás Békés megyében, s országosan is az elsők között van.

„A  gyulai Almásy-kastély fejlesztésével Gyula történelmi fürdő város nevezetességeinek száma tovább nő.” - hangsúlyozta dr. Kovács József országgyűlési képviselőfotó: Árvai Károly