Hírek - Dr. Kovács József

A gyulai Pándy Kálmán Kórházban megkezdődtek a bontási munkálatok

A gyulai Pándy Kálmán Kórházban megkezdődtek a bontási munkálatok

Dr. Kovács József főigazgató főorvos nyilatkozott az MTI-nek a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósuló, „Új tömb kialakítása a Békés Megyei Képviselő-testület Pándy Kálmán Kórházában” című, TIOP-2.2.4-09/1-2010-0026 azonosító számú projekt kapcsán.

pándy kórházA beruházás összköltsége 5 259 238 721 Ft, mely révén új sebészeti tömbbel bővül a megye legnagyobb egészségügyi intézménye. Szeptemberben elkezdődött az urológia épületének bontása a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban.


Az ennek helyén épülő új sebészeti tömbben 6 orvos szakma kap helyet: általános sebészet, idegsebészet, érsebészet, traumatológia, urológia, szájsebész; összesen: 169 ággyal. A tervek szerint az új épület 2014-ben készülhet el.

Dr. Kovács JózsefDr. Kovács József főigazgató főorvos, országgyűlési képviselő, a Parlament egészségügyi bizottságának elnöke elmondta, hogy a bontás során  kiszerelték a régi röntgengépeket és folyamatban vannak a szükséges közműkiváltások. – a keletkező veszélyes hulladékot egy erre szakosodott fogja elszállítani és megsemmisíteni.

A projekt célja egy korszerű ellátási struktúra kialakítása, melyben korunk magas színvonalú gyógyításának megfelelő feltételekkel, a szív- és keringési megbetegedések kezelése elérhetővé válik megyénkben.


MTI/MCOnet