Hírek - Dr. Kovács József

A mezőkovácsházi kistérségi rendelőintézet átadása

A mezőkovácsházi kistérségi rendelőintézet átadása
2011.05.06-án Mezőkovácsházán a DAOP-4.1./B-2008-0010 kódszámú a Széchenyi terv keretei között megvalósult járóbeteg szakellátó központ ünnepélyes átadására került sor. A rendezvényen részt vett dr. Kovács József a parlamenti Egészségügyi Bizottság elnöke.
2011.05.06-án Mezőkovácsházán a DAOP-4.1./B-2008-0010 kódszámú a Széchenyi terv keretei között megvalósult járóbeteg szakellátó központ ünnepélyes átadására került sor. A rendezvényen részt vett dr. Kovács József a parlamenti Egészségügyi Bizottság elnöke. Az egészségpolitikus beszédében kiemelte, hogy a Dél-békési térségben kiemelt jelentősége van ennek a járóbeteg szakellátó központnak. Egyrészt azért, mert az elérhető ellátások lehetővé teszik, hogy a kistérségből ne kelljen több tíz kilométert utazni szakorvosi ellátásért. Másrészt jó példaként szolgálhat a jövő számára, hiszen ennek a járóbeteg központnak a fenntartója a helyi önkormányzat, üzemeltetője pedig a Vis Medica Kft. több éves jó együttműködésről számolhat be, amelyet a betegek érdekében tesznek.

dr. Kovács József

Dr. Kovács József a parlamenti Egészségügyi Bizottság elnökeSzakmapolitikusként a beruházás jelentőségét azért értékelte nagyra, mert az egészségügyi ellátórendszer átalakítási elképzeléseivel összhangban áll. A polgári egészségpolitika a szakmai szereplőkkel történő egyeztetés alapján kívánja programját megvalósítani. Az érdemi újjászervezés egyik kulcsa a hatékonyság javítása.

Mezőkovácsháza

Széchenyi terv


-g-