Hírek - Dr. Kovács József

Agroturisztikai létesítmény alapkőletétele Kötegyánban

Agroturisztikai létesítmény alapkőletétele Kötegyánban

2011. június 09-én Kötegyánban ünnepélyes keretek között lerakták a ”tarjáni” turisztikai szálláshely alapkövét. Az ünnepségen részt vett dr. Kovács József a térség országgyűlési képviselője, Nemes János Kötegyán polgármestere, valamint Hajdú János a Hajdú család családi gazdaságának képviselője.

A kivitelezés végére ÖKO bemutató gazdaság létesül, négy napraforgós szálláshellyel.

öko-gazdaság

A rendezvényen elhangzott, hogy a vidék számára kiemelten fontos a turizmus fellendítése, mint lehetséges jövedelemforrás kiaknázása. Az agrár múlttal igen,  egyéb turisztikai látványossággal viszont nem rendelkező településeknek kiváló kezdeményezés az agroturisztikai létesítmények kialakítása. A Dél-Alföldön, ahol a legnagyobb természeti kincs a hévíz mellett a termőfölt és persze azok a történelmi emlékek, amelyeket valamennyi Békés megyei ember ismer, így pl. Arany János verseiben megjelenő alföldi táj. A Békés megyei majorok ezeket az értékeket használják fel ahhoz, hogy megteremtsék a magyar agroturisztikai látványosságokat. Nagyon nagy öröm, hogy ez a 80 millió Ft-os beruházás, amelyből szálláshely létesül, lehetővé teszi az ide látogatóknak a helyi értékek megtekintését, a vendégek az agroturisztikai létesítmények látogatása során a családi asztalhoz ülhetnek és a mezőgazdaságból élő társadalmi réteg szokásait, értékeit megismerhetik és ezáltal gazdagíthatják kultúrájukat.

alapkő letétel

„Az agrárágazatban Európa szerte bekövetkezett változások és válságok, a jövedelemcsökkenés és a munkanélküliség hatására az erősen mezőgazdasági területek hátrányos helyzetbe kerültek. A helyzet javítására több szempontból is alkalmasnak látszik a falusi turizmus" - mondta el dr. Kovács József.

tarjáni turisztikai szálláshely

Kötegyán

agro turisztika


-g-Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet
Szóljon hozzá a fórumon!: Agroturisztikai létesítmény alapkőletétele Kötegyánban