Hírek - Dr. Kovács József

Dohánytrafik ügy – reagálás Bod Tamás (Együtt 2014) vádjaira

Dohánytrafik ügy – reagálás Bod Tamás (Együtt 2014) vádjaira
Dr. Kovács József Választókerületi elnök sajtóközleménye – Békés megye 3. Vk.


A baloldal láthatóan nagy bajban van, napról-napra omlik össze a maradék hitelességük is.  Egy hiteltelen, aljas maffiabaloldal van Magyarországon.
Ezt ők is tudják, érzik, ezért aljas és alaptalan lejárató  hadjáratot indítottak.

A dohánytrafik ügy is csak mocskos alaptalan vádaskodás, hiszen a nyertesek között van több száz egyértelműen az MSZP-hez köthető személy is.  Köztük az Éhségmenetet szervező polgármester és más nyíltan a szocialistákhoz köthető személyek is.  A saját körzetemben is vannak olyan települések, ahol kizárólag a baloldalhoz köthető személyek nyerték a pályázatot.

A baloldali nyertesekről bővebben egyébként  ezen a linken tájékozódhat mindenki.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kiírt és lebonyolított egy nyílt, törvényes pályázatot, hónapok óta ismert, nyílt szempontok és feltételek szerint.  A döntés nem politikai, a nyertesek között mindenféle ember van, a nagy számok törvénye szerint nyilván jobboldaliak, és mint azóta fény derült rá van bőven több száz baloldali is. Olyan emberek, akik egyértelműen az MSZP-hez köthetőek.

Dr. Kovács József


Kétségtelenül sok a nem nyertes, csalódott pályázó. Az első  pályázaton 5400 nyertest hirdettek, de közel 10 ezer pályázó nem nyert. Ez törvényszerű, hiszen a gyermekek és fiatalok védelmében éppen az a cél, hogy kevesebb helyen, nehezebben elérhető legyen a dohányáru. Ezért a korábbi 44 ezer helyett 5-6 ezer trafik lesz.

A családi trafikok száma meg 10-szereződik, az eddigiekhez képest. Tízszer annyi családi vállalkozás jut így megélhetéshez, mint korábban. Az eddigi haszon nagyjából kétszerese lesz magyar kis- és közepes vállalkozásoké.

A profit eddig java részt a multiknál volt. Naná, hogy ez se tetszik a baloldalnak, ahogy a rezsicsökkentés se, a bankadó se, semmi, ami egy kicsit a nagytőke érdekeit sérti.

Orbán Viktor miniszterelnök május 3-án elmondta, hogy nem engedhető  meg, hogy elveszítsék a megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a dohánybolt-pályázaton. A kormány keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket. Most összesítik, hogy hány ilyen ember van.

Orbán Viktor azt is elmondta, minden olyan adatot nyilvánosságra hoznak, amely nem akadályozza, hogy az átalakítás július 1-jével végbemenjen. A szerződéskötések után pedig mindenki az összes adatot megismerheti. A koncessziós szerződések világossá teszik majd a pályázók vállalásait.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár már bejelentette, hogy a régi trafikosoknak felajánlják a pályázatok újraértékelését. Az előzetes becslés alapján mintegy kétszázra tehető az olyan kisvállalkozások száma, amelyek bevételének kétharmadát dohányáru és a hozzá kapcsolódó termékek eladása adja, az emellett alkoholt is forgalmazó vállalkozások száma pedig további néhány száz lehet. A kétszáz régi trafikos jelentős része kapott koncessziót, azoknak pedig, akik nem jártak sikerrel, felajánlják a pályázatok újraértékelését. Ezt részben azért is lehet megtenni, mert több mint ezernégyszáz helyen új pályázatot írnak ki.

Kb. száz trafikot érinthet majd az újraértékelés, melyet minden esetben külön-külön végeznek el.

A héten felhívást tesznek közzé, erre azoknak a kisvállalkozásoknak, családi vállalkozásoknak a jelentkezését várják, amelyek sikertelenül pályáztak, kiskereskedelmi tevékenységüket hivatásszerűen végezték, és árbevételük döntő hányadát a dohánytermékek értékesítése adta.

A héten elkezdődnek a szerződéskötések, hogy a trafikok július 1-jén át tudják venni a kiskereskedelmi tevékenységet.

Kilóg a lóláb, vagy maga a lóláb Bod Tamás módra, aki az Együtt 2014 alapító tagjaként minősíti a dohánytrafik pályázat kiírását és azok nyerteseit.

Röviden, mert nem érdemel többet sem a téma, sem a felvető.

Bod Tamásnak minden bizonnyal az a valódi problémája, hogy füves cigarettára alkalmas elárusító trafikokra nem írt ki a Kormány pályázatot.

Amennyiben ?????? a Bajnai-Juhász-Gyurcsány-Mesterházy banda kerülne hatalomra 2014-ben, ezzel egyidejűleg legálissá tennék Magyarországon a könnyű drogok árusítását és fogyasztását.

Ez azt jelenti, és mondhatjuk úgy is, hogy megvan az újabb célcsoport, ezek pedig a fiatalok, akiket tönkre lehet, és tönkre kívánnak tenni.

Köszönjük, de Mi nem kérünk sem a kendermagosokból, sem a Bajnai-féle Juhászokból!Dr. Kovács József
választókerületi elnök
Békés megye 3. Vk.