Hírek - Dr. Kovács József

Dr. Kovács József is részt vett a sclerosis multiplex betegek figyelemgelkeltésében

Dr. Kovács József is részt vett a sclerosis multiplex betegek figyelemgelkeltésében
Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke, Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, orvis főigazgató is meghívást kapott több, sclerosis multiplex betegséggel kapcsolatos rendezvényre.

 Dr. Kovács József


A 2013-as SM világnapon a sclerosis multiplexes emberek életminőségéért álltak ki az ország minden részéből az érintettek, a családtagjaik, a civil szervezetek, orvosok és egészségpolitikus is.

A fővárosi Erzsébet téren a gyógyíthatatlan idegrendszeri betegséggel élők, családtagjaik és segítőik hívták fel nehéz helyzetükre a figyelmet az SM Világnapján.

– A betegszervezetek feladata, hogy ne hagyjanak nyugtot se egészségpolitikusnak, se finanszírozónak addig, amíg az általuk képviselt betegek az ellátásban hiányt szenvednek – mondta dr. Kovács József az eseményen.

Nem sokkal később különleges szalonbemutatón léptek együtt kifutóra a hazai divatszakma képviselői és sclerosis multiplexben (SM) szenvedő hölgy társaik.Az eseményre meghívást kaptak egészségügyet képviselő legfontosabb döntéshozók is: Dr. Kovács József, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke, Dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár és Dr. Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója.

Wikpedia

A sclerosis multiplex földrajzi eloszlása

A betegségről:

A Velőshüvely-szétesés (sclerosis multiplex) (SM) (encephalomyelitis disseminata) egy autoimmun betegség, a központi idegrendszer gyulladásos megbetegedése. Az SM-ben  a rosszul működő immunrendszer az idegsejtek nyúlványait körülölelő velőshüvelyt (myelin hüvelyt) támadja meg, feloldja, roncsolja azt. E károsodás következtében az idegrost rosszul működik: lassabban vezeti és/vagy blokkolja az ingerületet. (Forrás:Wikipedia.hu)-csa-