Hírek - Dr. Kovács József

Dr. Kovács József közleménye az új Egészségfejlesztési irodáról

Dr. Kovács József közleménye az új Egészségfejlesztési irodáról
Gyulán hamarosan egészségfejlesztési iroda kezdi meg működését a kormány támogatásának köszönhetően. A Fidesz-kormány 7 milliárd forintot biztosított arra, hogy a lakosság fel tudjon keresni egy olyan irodát, ahol egészségügyi tanácsadást, segítséget kaphat.

Dr. Kovács József

Örömmel tájékoztatom a lakosságot, hogy Gyula városa is azon kiemelt 58 település között szerepel, ahol hamarosan elindul a szolgáltatás, és az egészségügyi tanácsadás. A helyi lakosság számára – elsősorban az idősek, egyedül élők részére nyújtott– lakóhelyükhöz közel még több szakmai segítség érhető el az egészséges életmód megvalósításához. Az egészségfejlesztési irodában különösen figyelni fognak a keringési betegségekben szenvedőkre, szűrésekkel, tanácsadással segítik őket éppen úgy, mint például a dohányzásról leszokni vágyókat, vagy a krízishelyzetben lévőket. A Fidesz azt szeretné elérni, hogy minden olyan ember, aki egészségügyi támogatásra szorul, segítséget kapjon. Célunk, hogy azok is szakszerű ellátásban részesüljenek, akik az egészségügyi rendszer eddigi szolgáltatásait nem tudták igénybe venni, ugyanakkor támogatásra van szükségük.

A gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény sikeres pályázatának célja, az egészségfejlesztési iroda működése által, a Gyulai Kistérségben élők részére az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták kialakításának segítése.

A Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda működtetése hozzájárul az egészséges életmódot támogató pozitív közösségi minták elterjesztéséhez. Az intézményrendszeri háttér kiemelten biztosítja az idült, nem-fertőző betegségek okozta halálozás és betegségteher megelőzését és csökkentését.

A gyulai Egészségfejlesztési Iroda szolgáltatási által a lakosság széles körének fizikai aktivitásra, mozgásban gazdag életmódra, egészséges táplálkozásra ösztönzését biztosítja, elősegíti a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítását; támogatja a mentális egészség javítását.

A lakosság egészségi állapota fontos alapja a társadalom gazdasági teljesítőképességének is.  A program segíti a lakosságot abban, hogy az egészségi állapotot nagymértékben meghatározó életmódját tudatosan, az egészségmegőrzése érdekében tudja alakítani és hasznos ismeretekre tegyen szert.

Jó  egészséget kívánva, kérem Önöket, hogy minél többen keressék fel az egészségfejlesztési irodánkat!

Dr. Kovács József

országgyűlési képviselő

választókerületi elnök

Békés Megye 3. sz. vk.