Hírek - Dr. Kovács József

Dr. Kovács József volt a védnöke a III. Bababarát Jótékonysági bálnak Gyulán

Dr. Kovács József volt a védnöke a III. Bababarát Jótékonysági bálnak Gyulán

A barátság és összefogás szellemében immáron harmadik alkalommal rendezték meg 2012. március 2-án a „Bababarát” Jótékonysági bált Gyulán, melynek helyszíne a Harruckern János Közoktatási Intézmény Wenckheim Konferencia terme volt.


A rendezvény védnökei voltak Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Dr. Kovács József a  Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház  Főigazgató-főorvosa, a FIDESZ - MPSZ és KDNP közös országgyűlési képviselője, valamint a Parlament Egészségügyi Bizottságának elnöke, Dr. Görgényi Ernő Gyula város polgármestere, és nem utolsó sorban Farkas Zoltán Békés Megyei Közgyűlés elnöke.

Bababarát Jótékonysági Bál

A barátság és összefogás szellemében immáron harmadik alkalommal rendezték meg 2012. március 2-án a „Bababarát” Jótékonysági bált GyulánDr. Kovács József a mikrofonhoz lépve köszöntötte a többi védnököt, a professzor urakat és a tisztelt megjelenteket.  Beszédének elején emlékeztette a jelen lévőket, hogy a Harruckern János Közoktatási Intézmény, és ezen belül az a szép terem, ahol a bál megrendezésre került a volt Békés megyei elnök, Domokos László, illetve a jelenlegi elnök, Farkas Zoltán munkáját dicséri. "A beruházásnak köszönhetően létrejött intézmény adott helyet többek között néhány nappal ezelőtt a Fiatal Gyermekorvosok XI. Országos Fórumának, most pedig a III. Bababarát Bál kerül megrendezésre ilyen impozáns körülmények között" - kezdte megnyitóját Dr. Kovács József, a Parlament Egészségügyi Bizottságának elnöke.

Dr. Kovács József


Majd így folytatta Domokos Lászlóhoz fordulva: "Az ország élni akar, ebben pedig az ÁSZ elnökének igen komoly feladatai és teendői vannak. Élni akar a megye, élni akar a város, és élni akarunk mi is, a kórház összes osztályával együtt. Ez az éléshez együtt kell élnünk békében, szeretetben, jó együttműködésben a Gyulán működő országos, megyei és gyulai intézményekkel. Csak ilyen körülmények között tudjuk mindennapi céljainkat megvalósítani!” – véli a főorvos, akinek elmondása szerint tudásukkal, és főleg szaktudásukkal szeretnék segíteni a jövőben is a kórházban hozzájuk fordulókat. A Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály jelenlétét rendkívül fontosnak aposztrofálta az igazgató.

Utalt arra is, hogy 2012.január 1-től állami kézbe került a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház is. Ez úton is megköszönte a volt és jelenlegi Békés megyei elnöknek, hogy mint fenntartó vigyázó és gondoskodó szemüket a kórházon tartották.

„Szülőágy a jövőért”  címmel pénzgyűjtő kampány is indult a Bababarát bálon, ennek kapcsán a Főigazgató így nyilatkozott: "Azt kívánom, hogy a megvásárolt, új szülőágy szolgálja valóban azt a célt, amellyel a kitalálói megálmodták!" - zárta beszédét Dr. Kovács József.


CS.A.