Hírek - Dr. Kovács József

Dr.Kovács József továbbra is a Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgatója

Dr.Kovács József továbbra is a Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgatója
Huszonhárom új kórházigazgató vette át kinevezését 2012. augusztus 3-án Budapesten Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkártól. Az eseményen Balog Zoltán elmondta, a most kinevezett kórházigazgatók az elsők, akik vezetői megbízást kapnak a nagy átalakulások idején. Köztük volt dr.Kovács József is, aki továbbra is a Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgatója.

- Hogyan értékelné a döntést?
- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy közel 25 éves vezetői tapasztalat után ugyanabban az intézményben első számú vezetőként további bizalmat kaptam. Számomra lelkileg és fizikailag is fontos, hogy életem első munkahelyén dolgozhatok.

A pályázatot a törvényi feltételeknek megfelelően 5 évre írták kié és a vezetői megbízatást is a kiírási feltételeknek megfelelően 5 évre kaptam. Azt azonban mindenképpen tudni kell, hogy más törvényi rendelkezések, jogszabályok ezen változtathatnak. Gondolok itt például a nyugdíjkorhatárra vagy összeférhetetlenségre.

Dr.Kovács Józsefet, a Parlament egészségügyi bizottságának elnöké

Dr.Kovács József továbbra is a Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgatója
- Balog Zoltán kiemelte, nem csak a magyar egészségügy arcai lesznek a vezetők, hanem az átalakulás arcai is. Hogyan lehet ennek megfelelni?
- Minden ember esetében rendkívül fontos, hogy milyen arccal, tekintettel tud megjelenni mind vezetőként, mind közemberként vagy éppen polikusként. Mindenképpen fontos kiemelni, hogy a magyar egészségügyben ilyen mértékű átszervezés, átalakítás soha nem volt, amelynek a legfontosabb elemeként kell megemlíteni az egészségügyi ellátórendszer egészének állami kezelésbe vételét.

A kinevezés átvételének ünnepi pillanatai engem nagyon meghatottak. A kinevezett 23 főből jelenlévő 21 igazgató társam közül mindannyian alázattal, talán kissé meghatottan, de mindenképpen elszánt arccal és tiszta tekintettel vették át azokat az okmányokat, melyek biztosítják számukra vagy a folytatását vagy a kezdését annak a feladatnak, amely a közeljövőben vár rájuk.

Balog Zoltán

Az új kórházigazgatók Szócska Miklós államtitkártól vehették át kinevezésüket


Ennek a feladatnak úgy lehet megfelelni, hogy ha nem csupán az általa vezetett intézménynek a sorsát tartja szem előtt, hanem a magyar egészségügy egészének érdekét. Jelenleg értelmes, jobbító szándékú átalakulások folynak, amelyeket úgy kell véghez vinnünk, hogy azok finanszírozhatósága mellett az egészségügyi ellátásért bizalommal hozzánk forduló betegek, emberek érdekeit mindenképpen szem előtt tudjuk tartani.

MCOnet-KT