Hírek - Dr. Kovács József

Folytatjuk az egészségügyi ellátórendszer átalakítását - Interjú

Folytatjuk az egészségügyi ellátórendszer átalakítását - Interjú

Dr. Kovács Józsefet (Fidesz-KDNP), a Békés megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselőjét parlamenti munkájáról kérdeztük.

Dr. Kovács József

- A Parlament Népjóléti Bizottságának alelnökeként milyen feladatok állnak Ön előtt?
- A 2014-ben új struktúrával működő országgyűlés egyik nagy területet felölő bizottsága a Népjóléti Bizottság, amelyet Selmeczi Gabriella elnök asszony vezet. A bizottság egyik fő területe az egészségügy. Megtiszteltetés számomra, hogy alelnökként az egészségügyi területet képviselhetem.

 


Feladataim tehát az elmúlt ciklushoz viszonyítva jelentősen nem változtak, folytatjuk az egészségügyi ellátórendszer átalakítását, megkezdett átszervezését. Az ellátórendszerben az elmúlt időszakba jelentős forrás került be és elkezdődött

Parlament

az ágazatban a béremelés is. Ezt mindenképpen tovább kell folytatni, a 2015. évi költségvetés ennek érdekében az alapellátás fejlesztésére mintegy 10 milliárd Ft-ot biztosít.


2015-ben a gyógyszer támogatás rendszerének egyensúlyát kívánjuk megteremteni. Az egészségügyi intézmények használatában lévő ingatlanok, elhasználódott orvosi műszerek, orvostechnológiai eszközök szükséges korszerűsítését igyekszünk biztosítani.

MCOnet