Hírek - Dr. Kovács József

Kinevezték az új megbízott kórházigazgatókat

Kinevezték az új megbízott kórházigazgatókat

December elején az újonnan megbízott kórházigazgatók vehették át öt évre szóló kinevezési okiratukat Budapesten. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen elmondta: a kórházak és fenntartójuk, a Gyemszi, valamint az ágazatvezetés közötti kapcsolatban kultúraváltásra, valóságos párbeszédre van szükség.
A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (Gyemszi) július 29-én írt ki pályázatot az állami fenntartásba került városi egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire, illetve azoknak a korábbi megyei önkormányzati és fővárosi egészségügyi intézményeknek a főigazgatói posztjára, amelyeknél  pályázatot előzőleg eredménytelennek nyilvánították. A 47 vezetői tisztségre kiírt pályázat 32 poszt esetében zárult eredményesen.

alog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere

December elején az újonnan megbízott kórházigazgatók vehették át öt évre szóló kinevezési okiratukat Budapesten

 


Most a kórházigazgatók is részesei lettek annak a munkának, hogy "egyszer rendet tegyenek az egészségügyben". Ezzel együtt viszont az intézményvezetőktől azt várják, hogy a rendszer megújulásán folyamatosan dolgozzanak - mondta az eseményen Szócska Miklós egészségügyi államtitkár, hozzátéve, "nehéz az a frontszolgálat, amelyet az ellátás érdeke kíván tőlük".


MTI/MCOnet

Fotó: Árvai Károly