Hírek - Dr. Kovács József

Kovács József az addiktológiai épület felújításának átadásán

Kovács József az addiktológiai épület felújításának átadásán
A DAOP-4.1.2-B/11-2011-0001 azonosító számú konzorciumban megvalósuló rehabilitációs szolgáltatások fejlesztését szolgáló pályázat befejeződéséhez közeledve a napokban került sor a felújításra, kialakításra került épületek műszaki átadására, amelyen dr. Kovács József főigazgató főorvos is részt vett.

 Varga Lajos Vektor Kft., Mészáros Magdolna ápolási igazgató, dr. Kovács József főigazgató főorvos és munkatár

Az új addiktológiai épületben teljeskörű akadálymentesítés valósult meg. A képen (balról jobbra) Varga Lajos Vektor Kft., Mészáros Magdolna ápolási igazgató, dr. Kovács József főigazgató főorvos és munkatársai


A projekt 345 millió Ft összköltségű pályázat keretén belül a 20 ágyas Hospice részleg kialakítására került sor a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház telephelyén a volt Patológiai épület átépítésével.  Szintén a pályázat keretein belül a Sitka 1. számú telephelyen található Addiktológiai osztály, valamint a Tüdőgyógyászati Rehabilitációs osztály részleges felújítására is sor került. Ez utóbbi részlegen az épület tetőszerkezetének megújítására, fűtéskorszerűsítésre, részleges burkolatcserékre került sor, továbbá kialakításra került egy akadálymentesített mosdó és WC helyiség.

Kovács József az addiktológiai épület

Az addiktológiai épület kívülről


Az Addiktológiai épület statikai megerősítése mellett 30 fekvőbeteg ellátására alkalmas kórtermek komfortosítása, valamint a rehabilitációhoz szükséges egyéb kiszolgáló helyek kialakítására (pl.: tornaterem) került sor. Beszédében dr. Kovács József hangsúlyozta, hogy az épületek teljeskörű akadálymentesítése is megvalósult, ami nagyon lényeges a fogyatékkal élő betegek és hozzátartozók biztonságos ellátása és az esélyegyenlőség megteremtése érdekében. 

A műszaki átadást követően a hatósági engedélyeztetési eljárások következnek, majd várhatóan 2014. második félévétől a betegek rendelkezésre állnak a felújított osztályok.-tk-