Hírek - Dr. Kovács József

Kovács József és Font Sándor törvényjavaslata a 'hamburgeradóról'

Kovács József  és Font Sándor törvényjavaslata a 'hamburgeradóról'
Kovács József  Font Sándorral tartott június 29-i sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy a népegészségügyi termékadó az alapvető élelmiszereket nem érinti.

Dr.Kovács József


Font Sándor és Kovács József fideszes képviselők nyújtották be pénteken az Országgyűléshez a népegészségügyi termékadóról szóló törvényjavaslatot, melyet a köznyelv hamburgeradóként ismer.

A sajtótájékoztatón felsorolták azt az 5 termékcsoportot, illetve azok bizonyos szegmenseit, melyeket a népegészségügyi termékadó érint. Ezek az üdítőitalok, energiaitalok, előregyártott cukrozott  készítmények, túlzott sótartalmú termékek és túlzott sótartalmú ételízesítők.

Csak az Európai Bizottság (EB) jóváhagyása után lépne hatályba a hamburgeradó egy másik fideszes javaslat szerint. Koszorús László (Fidesz) még kedden nyújtotta be a népegészségügyi termékadóról szóló törvényjavaslathoz azt a kapcsolódó módosító indítványát, amelyben javasolja, hogy az eredeti tervekkel ellentétben ne szeptember 1-jén, hanem az EB jóváhagyó határozatát követő 15. napon lépjen hatályba az elfogadását követően a törvény.

Forrás és kép: fidesz.hu

-kt-