Hírek - Dr. Kovács József

Kovács József is jelen volt a vésztői savanyítóüzem átadásán

Kovács József is jelen volt a vésztői savanyítóüzem átadásán
Gajda Róbert megyei kormánymegbízott, dr. Kovács József országgyűlési képviselő, valamint a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályát vezető dr. Nagy Ágnes adta át Vésztőn azt a savanyító üzemet, ahol a közfoglalkoztatási programban termelt zöldségeket dolgozzák fel.
Vésztő Város Önkormányzata 2015-ben is sikeresen pályázott a kistérségi startmunka programokra. Mind a 7 programelemre nyújtott be kérelmet, melynek pozitív elbírálását követően 476 fő foglalkoztatására részesült támogatásban - hangzott el Békés megye és Vésztő város közfoglalkoztatási programjaival kapcsolatos sajtótájékoztatón. Az itt élő emberek nagyon nehezen jutnak munkához, így az állam által támogatott, s az önkormányzatok által szervezett közfoglalkoztatás nagyon sok családnak jelent megélhetési lehetőséget.


dr. Kovács József országgyűlési képviselő

 

Kovács József is jelen volt a vésztői savanyítóüzem átadásán
2015. május 6-án adták át Vésztőn azt a savanyítóüzemet, melyet a helyi szociális szövetkezet fog működtetni. Az önkormányzat 20 millió forint pályázati forrásból újította fel a patinás épületet, valamint 16 millió forintértékben – főleg szintén támogatásból – szerelték fel termeléshez szükséges eszközökkel. Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a sajtótájékoztatón kifejtette a közfoglalkoztatás fontosságát és értékteremtő hatását. Dr. Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a fő cél az, hogy mindenki munkával jusson jövedelemhez.

-kt-

Forrás: bekesijarasok.hu