Hírek - Dr. Kovács József

Közel harminc iskola újulhat meg Békés megyében

Közel harminc iskola újulhat meg Békés megyében
A Békéscsabai és a Gyulai Tankerületi Központ mintegy négymilliárd forint támogatást kapott, melyből 29 általános és középiskola fejlesztése, bővítése valósulhat meg.
A Gyulai Tankerületi Központ mintegy 3 milliárd forintból 14 településen 16 iskolát újít meg. Ezek közül kiemelkedik Sarkad és Vésztő, 814, valamint 794 millió forint támogatást kaptak, így a pályázati forrásból egy-egy sportcsarnokot is felépítenek. Gyulán két általános iskola és tagintézményei újulhatnak meg 208 millió forintból, Dévaványán 374, Gyomaendrődön mintegy 170 milliót fordítanak a korszerű közoktatási környezet megteremtésére. A munkálatok tervezetten 2018 októberéig fejeződnek be.


Közel harminc iskola újulhat meg Békés megyében
A Békéscsabai és a Gyulai Tankerületi Központ mintegy négymilliárd forint támogatást kapott, melyből 29 általános és középiskola fejlesztése, bővítése valósulhat meg


A Békéscsabai Tankerületi Központ 1,2 milliárd forintot nyert el, de jelenleg is elbírálás alatt áll tíz pályázati kérelmük több mint 2 milliárd forint értékben. Közel 500 millió forintból újulhat meg a tótkomlósi általános iskola és kollégium, 750 millióból pedig négy békéscsabai, két mezőkovácsházi, valamint egy-egy orosházi, csabacsűdi, kondorosi, almáskamarási, medgyesegyházi és dombegyházi intézmény újul meg. Több helyen végeznek energetikai korszerűsítést, eszközbeszerzést, sportudvart vagy nyelvi labort alakítanak ki. A munkálatok várhatóan 2020-ban fejeződnek be.MTI/T.D.