Hírek - Dr. Kovács József

Lakossági fórumot tartottak Biharugrán

Lakossági fórumot tartottak Biharugrán
Vígh Ilona polgármester megnyitója után Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium államtitkára köszöntötte a falut, majd felszólalt Kovács József országgyűlési képviselő és Tolnai Péter, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke is.
Az államtitkára elmondta, hogy a kormány jelentős sikereket ért el az európai uniós pályázati források magyarországi leosztásban. Jelenleg 2020-ig minden forrás elérhetővé válik majd, így fejlődni tudnak a települések is. Azonban, a fejlődéshez stabil önkormányzatokra van szükség, amelyek megfelelő szabályozás és felügyelet alatt állnak. Biharugra képviselő testülete nem régen feloszlatta magát, így amennyiben nincs vezetése a falunak, nem jutnak elegendő forráshoz. 


Lakossági fórum - Biharugra

Soltész Miklós államtitkár, Vígh Ilona polgármester, dr. Kovács József országgyűlési képviselő a lakossági fórumon


Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy Biharugra kincse egyelőre még  rejtőzködik, de jó úton jár afelé, hogy abból komoly bevételeket produkáljon. Ám ahhoz, hogy turisztikai szempontból kívánatossá tegyék, komoly szakmai háttérre és jelentős összefogásra van szükség. Ebben a munkában tudja támogatni Magyarország kormánya Biharugrát és Vígh Ilona polgármestert. A fórumot megelőzően megbeszélésekre került sor biharugrai vállalkozókkal, munkahelyteremtés, telephelybővítés és a vállalkozások fejlődésének érdekében. /T.D.