Hírek - Dr. Kovács József

Pelczné dr. Gál Ildikót fogadta Dr. Kovács József az eleki Rezsifórumon

Pelczné dr. Gál Ildikót fogadta Dr. Kovács József az eleki Rezsifórumon
Dr. Kovács József fogadta Pelczné dr. Gál Ildikót, aki  személyesen tájékozódott a rezsicsökkentés eredményéről Békés megyében. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a Parlament egészségügyi bizottságának elnökét, a 2014-es választás FIDESZ –KDNP országgyűlési képviselő jelöltjét.

Pelczné dr. Gál Ildikó

- Minek az apropójából látogatott Békés megyébe Pelczné dr. Gál Ildikó Európai Parlamenti Képviselő?
- A képviselő asszony az Eleken tartott rezsifórumon, mintegy 200 ember előtt idézte fel a szocialista kormányok idején történt intézkedéseket, mint például a 7,5%-os gazdasági csökkenést, a GYES idejének csökkentését, az egy havi munkabér és az egy havi nyugdíj elvételét. Emlékeztetett arra, amikor Gyurcsány korszak 15 alkalommal emelte a rezsit. Akkor az emberek kiadásait rendre növelték és ezzel jelentős extraprofithoz jutatták a multinacionalista vállalatokat.  Ezt szüntette meg a FIDESZ sikeres gazdaság politikája, amelynek középpontjába a magyar családok érdeke került. Az Orbán kormány kemény ellenszélben véghezvitt intézkedés sorozatának első lépéseként árstopot vezetett be az energia piacon, majd a rezsicsökkentés főbb lépéseként 9 szolgáltatás árát csökkentette 10-20%-os mértékben. A jelentős árcsökkentés hatására, mintegy 240 milliárd forint maradt a magyar családoknál.

- Milyen konklúziót vontak a találkozón?
- Pelczné Gáll Ildikó hangsúlyozta: a FIDESZ gazdaságpolitikája eredményesnek bizonyult, hiszen Magyarország volt az első európai uniós ország, amelyik a piacról önállóan tudta magát finanszírozni.

Pelczné dr. Gál Ildikó


Az elmúlt négy év eredményei között kiemelte: az alacsony költségvetési hiányt és az alacsony inflációt, a Magyarország elleni uniós eljárás megszüntetését, az IMF-hitel visszafizetését, a magyar föld védelmét, az új családtámogatási rendszert.  Hangsúlyozta, hogy az eredményeinket az Európai Parlamentben is látják és elismerik, azt, hogy Magyarország fejlődésében elindult egy jó irány. A jelenlegi Kormánynövekvő pályára állította a gazdaságot. Ezt az utat folytatnunk kell. Folytatnunk kell az emberek, a magyar családok érdekében. Erre a folytatásra kell szavaznia annak  április 6-án, aki egyetért a rezsicsökkentéssel és ennek folytatását is szeretné!

- A fórumnak Ön volt a házigazdája. Miről ejtett szót?
- Az eseményen hangsúlyoztam a rezsi csökkentés jelentőségét és saját tapasztalataik megosztására kértem fel a jelenlévőket. A felszólalók örömmel számoltak be a családi-, és vállalkozási költségvetéseik javulásáról, amit a rezsicsökkentéssel érhettek el. Mint az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke, hangsúlyoztam, hogy az előző kormány az egészségügyben is a lakosság terheit szándékozott növelni, amit szintén megállított a  jobboldal. 


Fotók: Pelczné Gáll Ildikó weboldala

MCOnet