Hírek - Dr. Kovács József

Szócska Miklós az egészségügyi dolgozókat érintő béremelésről

Szócska Miklós az egészségügyi dolgozókat érintő béremelésről

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár elmondta: az uniós válság idején Magyarország az egyetlen a régióban, amely emeli az orvosbéreket. Ez is bizonyítja, hogy a kormány prioritása az egészségügy.

Különböző mértékben, de minden egészségügyi dolgozó kap béremelést – jelentette be nemrég az egészségügyért felelős államtitkár. Az idei béremelés fókuszában a diplomás szakdolgozók voltak, de kapnak emelést a szakdolgozók, a rezidensek, a kórházi gyógyszerészek és a szakorvosok is.Kormányszóvivői sajtótájékoztató az egészségügyi béremelésről


A részleteket ismertetve elmondta, a diplomás szakdolgozók tavalyi béremelését 41 ezer forintra egészítik ki, ez "30-40 ezer forintot is jelenthet azoknál, akik tavaly csak néhány ezer forintos béremelést kaptak". A 450 ezer forint felett kereső orvosok 10 ezer, a 450 ezer alatt keresők pedig 40 ezer forintos béremelést kapnak. Összesen 94 843 egészségügyi dolgozó kap béremelést.

Szócska Miklós

Szócska Miklós az egészségügyi dolgozókat érintő béremelésről

 


A szakmai szervezetek egybehangzóan javasolták, hogy mozgó bérrel kezdődjenek a változások, de a kormány álláspontja, hogy először az alapbért kell rendezni – fogalmazott az államtitkár, kiemelve, hogy az egészségügyben sok túlórát kell vállalniuk a rendszerben dolgozóknak, ezért született a stratégiai döntés, hogy az alapbért húzzák egy méltányos szintre, és a mozgó bér is követheti majd ezt a növekedést. Mint mondta, idén több pénz került a rendszerbe béremelésre, mint tavaly.


MTI/MCOnet

Fotó: Botár Gergely