Hírek - Dr. Kovács József

Teljesítmény és likviditási szempontok szerint osztottak pénzt az egészségügyi szolgáltatóknak

Teljesítmény és likviditási szempontok szerint osztottak pénzt az egészségügyi szolgáltatóknak

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) honlapján található lista szerint a konszolidációs összegből összesen 462 egészségügyi intézmény kapott. Több megyei és nagyvárosi kórház is több mint 100 millió forint támogatásban részesült.

Az egészségügyi államtitkárság közleményében kifejtette: az egészségügyi szolgáltatók a lejárt beszállítói tartozásuk enyhítése érdekében 2011 végén is kaptak konszolidációs támogatást. Ezt az összeget viszont az intézmények egy része nem tudta felhasználni, így az átutalt összeget vissza kellett fizetniük. A visszautalások nyomán 2012. december 10-ig 3,3 milliárd forint folyt be az Egészségügyi Alapba. Emellett a tavalyi év kiadásai után a gyógyító-megelőző kasszában 11,2 milliárd forint maradvány mutatkozott. 

pénz

 

27 milliárdot osztottak szét az egészségügyi szolgáltatók között

 A kormány 2012. december 18-án megjelent határozatában további 12,6 milliárd forinttal emelte meg az összevont szakellátás 2012. évi előirányzatát, amelynek a szétosztása szintén a teljesítmény, illetve részben likviditási szempontok szerint történt meg. Ebből az Országos Mentőszolgálat és a betegszállítók 200-200 millió forintot kaptak az üzemanyagköltségek növekedésének kompenzálása érdekében.


MTI/MCOnet