Hírek - Dr. Kovács József

Új Széchenyi Terv: Egészségfejlesztés Sarkad térségében

Új Széchenyi Terv: Egészségfejlesztés Sarkad térségében
A Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Fejlesztő Nonprofit Kft. kétéves projektje zárul le 2015. augusztus 31-én. A projekzáró eseményen dr. Kovács József országgyűlési képviselő is jelen volt.

Mintegy 125 millió forint támogatást nyert a Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Fejlesztő Nonprofit Kft., 100 százalékos intenzitással. Az Új Széchenyi Terv támogatásából a kistérségi járóbeteg-szakellátó központban egy egészségfejlesztési irodát (EFI-t) alakítottak ki, valamint a kistérség 11 településén élőket egészséges, mozgásban is gazdag életmódra ösztönözték különféle előadásokon, foglalkozásokon. Azért van szükség az egészségfejlesztési tevékenységekre, mert a magyar adatok elmaradnak az európai uniós átlagtól, az alkoholfogyasztás, a dohányzás terén is szükség lenne javítani a mutatókon.


Új Széchenyi Terv


A Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Fejlesztő Nonprofit Kft. kétéves projektje zárul le idén nyáron– Amelyik betegséget megelőzzük, azt már nem kell gyógyítani – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő a Beol tudósítása szerint. Kitért arra, hogy az alapellátó intézményeket fejleszteni kell. Szót ejtett a kormányzat intézkedéseiről, a mindennapos testnevelés bevezeténséről, a nemdohányzók védelmében hozott jogszabályról, az egészségtelen élelmiszerekre kivetett plusz adókról.  A sarkadi kistérségi járóbeteg-szakellátó központot vezető Debreczeni Lajos ismertette, a sarkadi projektben megvalósult programokon összesen 8870-en vettek részt, ez 3140 különböző embert jelent.

-csa-