Hírek - Dr. Kovács József

Ünnepélyesen elhelyezték a gyulai kórház új sebészeti épületének alapkövét

Ünnepélyesen elhelyezték a gyulai kórház új sebészeti épületének alapkövét
Mérföldkőhöz érkezett a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház: letették a TIOP-2.2.4-09/1-2010-0026 „Új tömb kialakítása a Békés Megyei Képviselő-testület Pándy Kálmán Kórházában” projekt keretében megvalósuló az új sebészeti tömb alapkövét.  Az új beruházás jelentőségéről dr. Kovács Józsefet, az intézmény főigazgató főorvosát kérdeztük.

pándy kórház


- Miért mérföldkő ez a beruházás?
- A folyamatban lévő Európai Uniós pályázataink jelentősen javítják Kórházunk egészségügyön belüli „versenyképességét”. Nagy öröm számomra, hogy hosszú várakozás után a közelmúltban ünnepélyesen elhelyezhettük, az Új Sebészeti tömb alapkövét. Az új épület egy közel 11.500 négyzetméter alapterületű, 6 szintes épületben működő műtéti tömb felépülését jelenti.- Miben mutatkozik mindez meg?
- A beruházás megvalósulásával a gyulai kórház hosszú  távú, korszerű működése válik biztosítottá. Kórházunk életében eddig példátlan nagyságrendű, a jelen kor elvárásainak megfelelő, az orvos technológia tekintetében a legmodernebb eszközöket tartalmazó új sebészeti tömb. Az építkezés sebeit viselő parkunkat pedig új növények telepítésével keltjük életre.

Dr. Kovács József- Mit kell még tudni a projektről?
- A TIOP-2.2.4-09/1-2010-0026 számú „Új tömb kialakítása a Békés Megyei Képviselő-testület Pándy Kálmán Kórházában” című pályázatból megvalósuló épület földszintjén a Központi intenzív terápiás osztály, a Haemodinamikai laboratórium, valamint elkülönített sebészeti szakambulanciák kapnak helyet. Az I. emeleten a központi műtő-, és ébredő egység, a II –IV. emeleten a sebészeti jellegű osztályok szakmai egységei és a hotel szárnya, at V. emeleten a gépészet kerül elhelyezésre. Az új épület alapterülete 11.248 m2